Цервикогена главоболка - Еволуција и третман

ВЕБ СЕМИНАР

30 декември 2020, 17:00ч

• Дефинирање на цервикогена главоболка  • Идентификување на систем на класификација на главоболки • Одбирање и извршување на дијагностички техники за клиничка проценка за да се идентификува присуството на цервикогено потекло на главоболката  • Демонстрација на техники на лекување засновани на наоди од испитување за оние кои имаат цервикогени главоболки

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

Физиотерапија Македоника Vol. 6

Историја на физиотерапија; 45 години историја на македонската физиотерапија; Физиотерапевти на овие простори и во светот; Физиотерпаијата во БиХ низ историјата; Meѓународен конгрес на физиотерапвти - Вараждин; Развој на физиотерапија во светски рамки; 

Физиотерапија Македоника Vol. 5

Физиотерапевтски пристап и рехабилитација кај парализа на плексус брахијалис; Повреди на nervus ishiadicus,третман и рехабилитација;  Хируршко лекување на dupuytren–ова контрактура; Повреда на периферен моторен неврон; Физиотерапија кај пациенти со повреда на нервус улнарис; Парализа на nervus facialis и негова рехабилитација; 

Физиотерапија Македоника Vol. 4

Спортски повреди : Физиотерапевтски пристап кај латерален епикондилитис, спортски предизвик на 21-от век; Остеоартритисот како одговор на зглобните оптоварувања во спортот; Спортски активности кај лица со онеспособеност; Физиотерапевтска улога во процес на рехабилитација на пациенти;

Среќна Нова 2022

На сите членови, пријатели и поддржувачи на нашето Здружението, Среќна нова 2022 година, многу среќа, здравје, и успеси во приватниот и професионалниот живот. 

 

Цервикогена главоболка - Еволуција и третман - ВЕБ СЕМИНАР - 30.12.2020, 17:00

Опис
• Дефинирање на цервикогена главоболка           
• Идентификување на систем на класификација на главоболки
• Одбирање и извршување на дијагностички техники за клиничка проценка за да се идентификува присуството на цервикогено потекло на главоболката  
• Демонстрација на техники на лекување засновани на наоди од испитување за оние кои имаат цервикогени главоболки

Предавач:

Sakis Adamidis - PT, PhD, MCTA, IPNFA, IBITA. Вебинарот ќе го води познатиот Светски инструктор за PNF, Mulligan& Bobath, Сакис Адамидис од Грција

8ми септември - Светски ден на физиотерапевти

Чест и задоволство ми е во името на Здружението на Професионални Физиотерапевти на Македонија, на сите колеги и колешки, да им го честитам Светскиот ден на Физиотерапевти и посакам многу здравје и успех во професионалната работата!

 

Среќна Нова 2021

Драги колеги и колешки, пријатели и спонзори на Здружението
 
СРЕЌНИ НОВОГОДИШНИ И БОЖИЌНИ ПРАЗНИЦИ!
Многу здравје, среќа и успех во работата.
 
Претседател на ЗПФТ
м-р Горан Саневски

Курс по Mulligan техника (16-18.10 2020)


Со задоволство Ве информираме дека курсот по Mulligan техника ќе се одржи од 16-18 октомври 2020 год. во Скопје. Секој учесник на курсот добива детална скрипта што е предвидена за курсот А, т.е. мобилизација на горен дел на телото, вклучувајќи ја и торакалната регија. Секој што ќе го заврши курсот добива светски признат сертификат кој се заведува во централата на Mulligan.

7 април 2020 година, Светскиот ден на здравјето

Здравјето е едно од основните човекови права и од најголема важност. Напорите кои ги прават физиотерапевтите е да се изгради и поголема свест за здравјето, бидејќи тоа претставува приоритет за нормален и квалитетен живот. Здружението на Професионални Физиотерапевти на Р.Македонија континуирано работи на едукација на физиотерапевтите кои со останатите здравствени работници придонесуваат за подобра здравствена заштита на нашите граѓани. Што би рекол Цицерон, Здравјето е најголемото богатство!

Кои сме ние?

Здружението на професионалните физиотерапевти на Република Македонија е независна и непрофитна асоцијација која ги обединува сите физиотерапевти на територијата на Република Македонија, без оглед на националната припадност и политичкото убедување и има својство на правно лице.

 

 

 

 

 

 

 

Што е физиотерапевт?

Физиотерапевтот е здравствен работник кој самостојно и одговорно ги извршува своите обврски и ја води физиотерапевтската рехабилитација. Работи со сите старосни групи пациенти од сите национални и политички определувања. Физиотерапевтот е оспособен за соработка во постапките на физиотерапевтската проценка како и за давање на терапија и рехабилитација / хабилитација на пациентите.

 

 

Изминати Активности

KONGRESI I DYTË - EKSPERIENCA DHE PERSPEKTIVAT NË FIZIOTERAPI (19-22.09.2019, OHRID)

29 March 2019
KONGRESI I DYTË - EKSPERIENCA DHE PERSPEKTIVAT NË FIZIOTERAPI (19-22.09.2019, OHRID)

Македонски | English | Shqip KONGRESI I DYTË Hoteli Nova Riviera, Ohër – Maqedoni 19 – 22. IX 2019, ОHRID Shoqata e fizioterapeutëve profesional të Maqedonisë e organizon Kongresin e...

SECOND CONGRESS - EXPERIENCES AND PERSPECTIVES IN PHYSIOTHERAPY (19-22.09.2019, OHRID)

09 February 2019
SECOND CONGRESS - EXPERIENCES AND PERSPECTIVES IN PHYSIOTHERAPY (19-22.09.2019, OHRID)

Македонски | English | Shqip SECOND CONGRESS Hotel Nova Riviera, Ohrid, Macedonia 19th - 22 September 2019, OHRID The Association of Professional Physiotherapists of Macedonia organizes the Second Congress with ...

ВТОР КОНГРЕС - ИСКУСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ ВО ФИЗИОТЕРАПИЈА (19 - 22.09.2019, ОХРИД)

09 February 2019
ВТОР КОНГРЕС - ИСКУСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ ВО ФИЗИОТЕРАПИЈА (19 - 22.09.2019, ОХРИД)

English | Makedonski | Shqip ВТОР КОНГРЕС Хотел Нова Ривиера, ОХРИД-Македонија 19 - 22 септември 2019, ОХРИД Здружението на професионални физиотерапевти на Македонија го организира Вториот Конгрес со меѓународно учество....

НЕВРО РЕХАБИЛИТАЦИЈА

26 August 2018
НЕВРО РЕХАБИЛИТАЦИЈА

Курсот содржи: - Теоретски вовед во современа невро-рехабилитација, - опис на Clinimetrics кои се користат во модерна невро-рехабилитација, - демонстрација на пациенти и многу практични вежби. Предавач: Сакис Адамидис, Фт.,...

7ми конгрес на физиотерапевти (08-11 октомври 2015, Ниш)

16 November 2015
7ми конгрес на физиотерапевти (08-11 октомври 2015, Ниш)

Од 08 до 11 октомври 20015, во Ниш се одржа седмиот конгрес на физиотерапевти на Србија. Simple Image Gallery Extended

FIRST CONGRESS - „PHYSIOTHERAPY - CHALLENGES IN THE 21ST CENTURY“

04 February 2015
FIRST CONGRESS - „PHYSIOTHERAPY - CHALLENGES IN THE 21ST CENTURY“

FIRST CONGRESS Hotel RIVIERA, Ohrid--Macedonia17- 20 September 2015 INSTRUCTIONS FOR AUTHORS APPLICATION The association of Professional Physiotherapists of Macedonia organizes the First Congress of the Physiotherapists of Macedonia with international...

PRV KONGRES - „FIZIOTERAPEVTSKI PREDIZVICI VО 21 VEK“

04 February 2015
PRV KONGRES - „FIZIOTERAPEVTSKI PREDIZVICI VО 21 VEK“

PRV KONGRES Hotel Riviera, OHRID-Makedonia17- 20 septemvri 2015 UPATSTVO DO AVTORITE PRIJAVA Združenieto na profesionalni fizioterapevti na Makedonija go organizira Prviot Kongres na profesionalni fizioterapevtite na Makedonija so međunarodno učestvo....

ПНФ 2

22 July 2011
ПНФ 2

Simple Image Gallery Extended * Здружението ги темели своите активности врз интересите на членството како и врз организацијата и континуираната едукација на своите членови. Членовите можат да ги добијат потребните...

Спонзори

 
 

 
Copyright © 2022 Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.