Цервикогена главоболка - Еволуција и третман

ВЕБ СЕМИНАР

30 декември 2020, 17:00ч

• Дефинирање на цервикогена главоболка  • Идентификување на систем на класификација на главоболки • Одбирање и извршување на дијагностички техники за клиничка проценка за да се идентификува присуството на цервикогено потекло на главоболката  • Демонстрација на техники на лекување засновани на наоди од испитување за оние кои имаат цервикогени главоболки

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

Физиотерапија Македоника Vol. 6

Историја на физиотерапија; 45 години историја на македонската физиотерапија; Физиотерапевти на овие простори и во светот; Физиотерпаијата во БиХ низ историјата; Meѓународен конгрес на физиотерапвти - Вараждин; Развој на физиотерапија во светски рамки; 

Физиотерапија Македоника Vol. 5

Физиотерапевтски пристап и рехабилитација кај парализа на плексус брахијалис; Повреди на nervus ishiadicus,третман и рехабилитација;  Хируршко лекување на dupuytren–ова контрактура; Повреда на периферен моторен неврон; Физиотерапија кај пациенти со повреда на нервус улнарис; Парализа на nervus facialis и негова рехабилитација; 

Физиотерапија Македоника Vol. 4

Спортски повреди : Физиотерапевтски пристап кај латерален епикондилитис, спортски предизвик на 21-от век; Остеоартритисот како одговор на зглобните оптоварувања во спортот; Спортски активности кај лица со онеспособеност; Физиотерапевтска улога во процес на рехабилитација на пациенти;

Едукација EmmTech 22.02.2020

Ги известуваме сите физиотерапевти дека пријавувањето за EMM-Tech краток курс, е во тек. По успешно завршен курс, секој учесник добива признат сертификат на Англиски и по потреба на Германски јазик!

Курсот го води, лиценциран инструктор по EMM-Tech техника, Маја Ракиќ од Белград, Р.Србија.

Информации и пријавување преку нашата емаил адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., или на тел.075/525-011.

 

НЕВРО РЕХАБИЛИТАЦИЈА 5 - 7 октомври 2018

Голема благодарност до Славеј-центар за ортотика и протетика од Скопје за помошта околу реализацијата на курсот по Невро Рехабилитација. Честитки до колегите кои го завршија курсот и се стекнаа со знаење и вештини за третман на пациенти со невролошки заболувања, кои секогаш претставуваат предизвик на секој физиотерапевт. Благодарност и до инструкторот Сакис Адамидис од Грција кој на нашите колеги навистина несебично го предава своето знаење и долгогодишното богато искуство!

Известување

Се известуваат сите физиотерапевти кои сакаат да се зачленат во Здружението на Професионални физиотерапевти на Македонија, тоа можат да го направат со пополнување на пристапницата преку нашата веб страница. Пристапницата можете да ја превземете тука: http://zpft.net/clenstvo/pristapnica 

Со пополнување на пристапницата ве молиме да ни пратите ваша дигитална слика во добра резолуција, која ќе послужи за изработка на членска карта. Сите прашања и одговори можете да ги добиете преку нашата емаил адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

МАРАТОН, SKOPJE RUN 10K, 7 Октомври 2018

Како дел од поддршката за СОС Детско село, Здружението на Професионални Физиотерапевти на Република Македонија, зема активно учество и беше дел од Маратонот, Скопје 2018, RUN 10K. Честитки до нашите физиотерапевти за истрчаните километри како и до специјалниот гостин Сузана Турунџиева. 

Курс за MULLIGAN концепт

Поради голем интерес за едукација, Здружението на Професионални Физиотерапевти на Македонија во месец Ноември 2019 година, организира курс за MULLIGAN концепт (https://www.bmulligan.com/).

Сите заинтересирани физиотерапевти кои сакаат да партиципираат на курсот, можат да се информираат преку нашата емаил адреса: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Со почит ЗПФТ

Работилница за Бобат техника - “Невролошки развоен третман“ (26.10.2017)

 
Почитувани колеги

Ве известуваме дека Здружението на Професионални Физиотерапевти на Македонија организира работилница за Бобат техника. Работилницата ќе ја води познатиот светски инструктор Сакис Адамидис од Грција. Не ја пропуштајте можноста да се запознаете со една од врвните невролошки техники. Bobath и во Македонија! Претседател

м-р Горан Саневски

Кои сме ние?

Здружението на професионалните физиотерапевти на Република Македонија е независна и непрофитна асоцијација која ги обединува сите физиотерапевти на територијата на Република Македонија, без оглед на националната припадност и политичкото убедување и има својство на правно лице.

 

 

 

 

 

 

 

Што е физиотерапевт?

Физиотерапевтот е здравствен работник кој самостојно и одговорно ги извршува своите обврски и ја води физиотерапевтската рехабилитација. Работи со сите старосни групи пациенти од сите национални и политички определувања. Физиотерапевтот е оспособен за соработка во постапките на физиотерапевтската проценка како и за давање на терапија и рехабилитација / хабилитација на пациентите.

 

 

Изминати Активности

KONGRESI I DYTË - EKSPERIENCA DHE PERSPEKTIVAT NË FIZIOTERAPI (19-22.09.2019, OHRID)

29 March 2019
KONGRESI I DYTË - EKSPERIENCA DHE PERSPEKTIVAT NË FIZIOTERAPI (19-22.09.2019, OHRID)

Македонски | English | Shqip KONGRESI I DYTË Hoteli Nova Riviera, Ohër – Maqedoni 19 – 22. IX 2019, ОHRID Shoqata e fizioterapeutëve profesional të Maqedonisë e organizon Kongresin e...

SECOND CONGRESS - EXPERIENCES AND PERSPECTIVES IN PHYSIOTHERAPY (19-22.09.2019, OHRID)

09 February 2019
SECOND CONGRESS - EXPERIENCES AND PERSPECTIVES IN PHYSIOTHERAPY (19-22.09.2019, OHRID)

Македонски | English | Shqip SECOND CONGRESS Hotel Nova Riviera, Ohrid, Macedonia 19th - 22 September 2019, OHRID The Association of Professional Physiotherapists of Macedonia organizes the Second Congress with ...

ВТОР КОНГРЕС - ИСКУСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ ВО ФИЗИОТЕРАПИЈА (19 - 22.09.2019, ОХРИД)

09 February 2019
ВТОР КОНГРЕС - ИСКУСТВА И ПЕРСПЕКТИВИ ВО ФИЗИОТЕРАПИЈА (19 - 22.09.2019, ОХРИД)

English | Makedonski | Shqip ВТОР КОНГРЕС Хотел Нова Ривиера, ОХРИД-Македонија 19 - 22 септември 2019, ОХРИД Здружението на професионални физиотерапевти на Македонија го организира Вториот Конгрес со меѓународно учество....

НЕВРО РЕХАБИЛИТАЦИЈА

26 August 2018
НЕВРО РЕХАБИЛИТАЦИЈА

Курсот содржи: - Теоретски вовед во современа невро-рехабилитација, - опис на Clinimetrics кои се користат во модерна невро-рехабилитација, - демонстрација на пациенти и многу практични вежби. Предавач: Сакис Адамидис, Фт.,...

7ми конгрес на физиотерапевти (08-11 октомври 2015, Ниш)

16 November 2015
7ми конгрес на физиотерапевти (08-11 октомври 2015, Ниш)

Од 08 до 11 октомври 20015, во Ниш се одржа седмиот конгрес на физиотерапевти на Србија. Simple Image Gallery Extended

FIRST CONGRESS - „PHYSIOTHERAPY - CHALLENGES IN THE 21ST CENTURY“

04 February 2015
FIRST CONGRESS - „PHYSIOTHERAPY - CHALLENGES IN THE 21ST CENTURY“

FIRST CONGRESS Hotel RIVIERA, Ohrid--Macedonia17- 20 September 2015 INSTRUCTIONS FOR AUTHORS APPLICATION The association of Professional Physiotherapists of Macedonia organizes the First Congress of the Physiotherapists of Macedonia with international...

PRV KONGRES - „FIZIOTERAPEVTSKI PREDIZVICI VО 21 VEK“

04 February 2015
PRV KONGRES - „FIZIOTERAPEVTSKI PREDIZVICI VО 21 VEK“

PRV KONGRES Hotel Riviera, OHRID-Makedonia17- 20 septemvri 2015 UPATSTVO DO AVTORITE PRIJAVA Združenieto na profesionalni fizioterapevti na Makedonija go organizira Prviot Kongres na profesionalni fizioterapevtite na Makedonija so međunarodno učestvo....

ПНФ 2

22 July 2011
ПНФ 2

Simple Image Gallery Extended * Здружението ги темели своите активности врз интересите на членството како и врз организацијата и континуираната едукација на своите членови. Членовите можат да ги добијат потребните...

Спонзори

 
 

 
Copyright © 2021 Здружение на професионални физиотерапевти на Република Македонија. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.